Var helt frisk innan. Fick allvarliga biverkningar samma dag

Hej, vaccinerade mig med Pfizer dos 1 i mitten på december 2021.

Var helt frisk innan. Fick allvarliga biverkningar samma dag.

Hjärtklappningar, tryck i bröstet, hög blodtryck, hög feber och konstig känsla i den vänstra armen. 1177 skickade ambulans två gånger med efterföljande sjukhusbesök.

En och en halv månad senare är jag fortfarande inte återställd. Har fortfarande hög blodtryck, tryck i bröstet, känner mig väldigt svag och orklös.

Anmälde mina biverkningar till Läkemedelsverket i slutet av december och fick bekräftelse att dem mottagit min anmälan. Igår begärde jag sammanställning av biverkningar på min batch och blev väldigt förvånad när jag inte hittat mina anmälda biverkningar.

Kontaktade Läkemedelsverket och bett dem om förklaring. Fick svaret idag. ”På grund av exceptionellt hög arbetsbelastning relaterat till pandemin och vaccinationerna har vi tyvärr inte hunnit handlägga din biverkningsrapport ännu. Jag kan se din rapport i vårt datasystem så den har inte försvunnit och inte glömts bort. Jag kan tyvärr inte ge något besked om när den kommer handläggas men vi jobbar så snabbt vi kan.”

Det betyder att 5 veckor efter min anmälan finns mina biverkningar fortfarande inte med i statistiken. Hur stort är mörkertalet i statistiken?

Berättelser.

Jag lät mig luras

Jag lät mig luras att ta fyra sprutor. Den första var Astra Zeneca sedan Pfizer