Jag hade SM 100km framför mig vilket skulle vara mitt kval lopp till VM!

Efter första vaccinet blev jag orkeslös & fick domningar i höger arm & fingrar

Hej!
Jag vill dela med mig av min historia från att jag tog mitt första vaccin vilket var Pfizer.
Innan dess kan kan jag tillägga att jag var rankad 2:a i världen på 6-timmars ultra. Jag hade SM 100km framför mig vilket skulle vara mitt kval lopp till VM! Men kroppen svarade inte!

Efter första vaccinet, blev jag orkeslös & fick domningar i höger arm & fingrar, samt vänster fot. Blev akut inlagd på sjukhuset. Man ”hittade inget specifikt” utan skyllde på allt annat. Mot min egen vilja tog jag min 2:a dos då jag reser väldigt mycket & för att kunna tävla & komma in på arenor var du tvungen att vara vaccinerad. Jag blev ännu sämre.

Fick andnöd, svårt att andas. Så fort jag ansträngde mig vid träning så krampade vaderna & ådrorna la sig utanpå. (Såg nästan ut som jag tävlade i fitness, vilket jag INTE gör) Blev bara tröttare & tröttare, fick vila varje eftermiddag för att orka med en dag. Öronsus. Svårt att koncentrera mig.

Man fortsatte att skicka mig in & ut på sjukhuset. Någon läkare uttryckte sig
”-Du inbillar dig, du har ångest!”
Ångest…? Jag har aldrig haft ångest i hela mitt liv. Jag är en stark, envis idrottande kvinna i mina bästa år annars hade jag aldrig blivit så högt rankad inom idrott.
Ingen trodde mig, med andra ord!

Så var det dax för 3:e dosen & även denna var jag tvungen att ta pga ovanstående text!
Orken, energi är som bort blåst. Tappar extremt mycket hår. Fått astma medicin för att klara vardagen (aldrig haft detta tidigare). Ont i hela kroppen! Värk som aldrig vill ge med sig helt, trots yoga & annan hjälp.
Tarmarna slogs ut helt efter första vaccinet & då skyllde man på att jag var ”stressad” inför SM?!?
Tävlat sen 2012, konstigt inte detta hänt då.

I dag måste jag tänka på vad jag äter, för att få behålla maten. Orkar träna, men på en ”låg nivå” men då måste jag tillägga att vissa dagar orkar jag inte ens jogga 500m förrän benen krampar eller kroppen bara vägra flytta på sig.
NEJ, det syns inte på utsidan. Men jag är genom trött!

Från att ha kunnat träna & tävla på elitnivå till att känna sig som en orkeslös snigel som inte gjort annat än legat i sitt skal & sovit!
Inte nog med att jag har tagit 3 vaccin & blivit ”illa bemött” inom sjukvården så har jag även fått Corona 2 gånger & blivit riktigt dålig båda ggr.
Jag är ledsen, men jag kommer aldrig ta ett vaccin till oavsett vad folk säger eller samhället.
”Hoppa in i min kropp en dag & känn det jag känner.”
TACK för att ni läst mina rader!
//Petra

Dela gärna!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Berättelser

Jag lät mig luras

Jag lät mig luras att ta fyra sprutor. Den första var Astra Zeneca sedan Pfizer