Nässelutslag på rygg och armar

Ser små röda fläckar i pannan men tänker att det är för att jag är nyvaken.

Jag är 26 år.
Tog min andra dos av Pfizer 30/12-21.

Ca 2 veckor efter så vaknar jag upp tvättar ansiktet och gör min morgonrutiner. Ser små röda fläckar i pannan men tänker att det är för att jag är nyvaken. Under dagen går jag och kliar på kroppen. Framför allt i hårfästet i nacken.

När jag kommer hem och byter kläder så inser jag att jag fått utslag som liknar nässelutslag på rygg och armar. Ringer 1177 då jag inte har några kända allergier och ej har ätit eller använt mig av något nytt. Under kötiden under samtalet så ökar utslagen och sprider sig till i stort sett hela kroppen, brännande känsla samt kliar extremt. Enda som fungerar är att klia konstant.

Åker in till närakuten. Där får jag antihistamin och kortison. Blir bättre under kvällen och går och lägger mig utan några utslag. Vaknar upp dagen efter och ser då att jag har ett utslag på höften. På 20min så sprider det sig så pass mycket att jag tar medicin som jag fick utskrivet. Under de kommande 7 dagarna så vaknar jag upp med utslag, tar medicin. Från lunch är dom borta och när jag vaknar upp dagen efter är dom där igen.

Nu har jag ej haft några utslag sen dess. Går konstant och oroar mig att det ska komma tillbaka.

Såg ett inlägg på Instagram igår kväll där massvis med folk hade kommenterat att de fått nässelutslag från vaccinet. Och har insett att jag inte fick mina utslag från allergi utan från vaccinet. Har anmält mina biverkningar.

Bilden är från dagen efter närakuten. Spridningen från 1 prick till detta på 20min.

Berättelser.

Jag lät mig luras

Jag lät mig luras att ta fyra sprutor. Den första var Astra Zeneca sedan Pfizer