De sa att jag hade ångest

Jag tog min första spruta av Pfizer i feb 2021 och andra sprutan i mars 2021

Jag tog min första spruta av Pfizer i feb 2021 och andra sprutan i mars 2021. Kände inga biverkningar mer än ont i armen av första men två månader efter andra sprutan började jag känna yrsel, blodtrycksfall, hög puls.

Kunde inte löpa som vanligt, orken fanns inte. Kunde inte ta ut tvätten ur maskinen till tumlaren utan att bli helt andfådd och slut. Sökte på VC flera ggr i maj, juni, juli, augusti, september 2021 för symtom som yrsel, hjärtklappning, trötthet, svaghet, hög puls, svimningskänsla, blå om läpparna, händerna och fötter etc.

De sa att jag hade ångest, så fortsatte att kämpa med min löpning. I mars löpte jag ca 5-7 mil i veckan, det funkade inte längre sedan maj månad. Trots flera besök på VC trodde de mig inte och efter en envis löptur i oktober fick jag akut ont i bröstet när jag stod i duschen efter en löptur.

Jag negligerade det och åkte till affären, det ökade och var ihållande men då läkaren sagt att det var ångest tänkte jag att jag inbillade mig. Handlade färdigt, kallsvettades och hade hög puls och hjärtklappning med stark värk upp i halsen. Åkte hem, satte mig i soffan och sa till mig själv att -”sluta pjoska dig”, ställde mig upp för att ta disken men det gick inte, pulsen skenade och svetten kom allt mer, började må illa och kunde inte röra mig samtidigt som värken i bröstet var kvar.

Ringde 112 tillslut men hade ändå tanken att jag inbillade mig. De kom, EKG var ok men efter mycket om och men så följde jag med till akuten. Där visade proverna att jag haft en syrebrist i hjärtat och blev inlagd på hjärtintensiven.

Magnetröntgen visade på en ev hjärtmuskelinflammation men även att jag har fått spasmangina. Äter nu hjärtmedicin 2 ggr per dag, har inte kunnat träna sedan oktober.

Har fortfarande bekymmer med hög puls, blåa läppar och händer. Jag ville anmäla det som biverkningar av vaccinet men läkarna säger att det inte är det. Jag har aldrig haft dessa besvär förrän jag tog andra sprutan av Pfizer.

Dela gärna!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Berättelser

Jag lät mig luras

Jag lät mig luras att ta fyra sprutor. Den första var Astra Zeneca sedan Pfizer