Detta var början på en fruktansvärd tid för mig, en mardröm jag fortfarande lever med

När jag kom till sjukhuset konstaterades att jag hade en blödning som spridit sig till hålrummen i hjärnan.

Jag tog min 1:a dos av Pfizer i början av September- 21.
Ett blodkärl gick sönder (samma dag) i min hjärna , på höger sida. Jag låg hemma i flera dagar innan jag ringde ambulansen , trodde jag fått min migrän och orkade inte röra mig. När jag kom till sjukhuset konstaterades att jag hade en blödning som spridit sig till hålrummen i hjärnan. Detta var början på en fruktansvärd tid för mig, en mardröm jag fortfarande lever med.

Låg på sjukhuset i nästan 4 veckor, varav första 2veckorna med kateter och dropp.Fick ej äta eller dricka för att risken var stor att jag behövde borra hål på min hjärna för att tömma blodet. Jag fick permission från sjukhuset, fick bo hos mina föräldrar för att jag inte kunde ta hand om mig själv, knappt gå.

Jag skulle få ett rehabiliteringsteam i hemmet, fick en naprapat som slet sönder min nackmuskel, sjukhus igen. Fick covid , kristallsjukan, sämre syn, extrem svidande smärta i hjärnan, dåligt minne, depression pga hjärnskadan. Jag har bla haft 5 olika handläggare på försäkringskassan, som istället för att försöka hjälpa mig, motarbetat mig. Har blivit ombedd att gå på så många läkarbesök, utredningar, mediciner , så på snart 1 år har jag ca 200 olika vårdkontakter.

Skickad till olika psykologer då ingen känner att de har rätt resurser för att kunna hjälpa mig, fast det är landstinget som ansåg att jag skulle ha det. Blev tvungen att säga upp min nya tilläggstjänst (som jag fick 2 veckor innan min första dos) som butikschef. Min tjänst som försäljningscoach är vilande och jag arbetar (numera) 50% som säljare.

Jag själv hade en kamp med att få börja arbetsträna 25% då jag inte har råd att vara sjukskriven (som läkarna rekommenderar). Gjort min egna rehabiliteringsplan på jobbet då min arbetsterapeut från sjukhuset inte ens vill ta sig tiden att komma till min arbetsplats. Jag var tvungen att påminna handläggaren från Försäkringskassan om vårat möte i hjärnskaderehabiliteringen. Sökt ekonomisk hjälp i ett flertalet fonder men finns inga pengar kvar… har sökt hjälp av socialtjänsten , får ingen hjälp av dom heller. Gjort skadeanmälan hos LFF och fått avslag pga anledningar som ej är korrekta.

Idag arbetar jag med min hjärnskada fast jag inte mår bra alls och tvingas leva under existens -minimum. Media och politikerna säger att alla måste ta sitt ansvar och vaccinera sig. Men vem hjälper mig och tar sitt ansvar gentemot mig? Läkarna säger att de vet att min skada är pga vaccinet , att jag är lyckligt lottad som lever och inte sitter i rullstol, är hjärndöd eller att jag dog. Men ingen läkare vill skriva sitt namn på den informationen… Vilket är just vad jag behöver för att kunna få rätt i min skadeanmälan, för att kunna få någon form av ersättning.

Detta är den korta versionen. Det finns så många detaljer som är väldigt chockerande… hur jag blivit behandlad och bemött från vårdpersonal till myndigheter Jag skriver detta till er för att jag vill att min mardröm ska få en mening.  Att min berättelse kan hjälpa någon annan att få den hjälpen jag inte får.

Jag hoppas att något ska kunna förändras i framiden.

Dela gärna!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Berättelser

Jag lät mig luras

Jag lät mig luras att ta fyra sprutor. Den första var Astra Zeneca sedan Pfizer