Det kändes som att livet rann ur kroppen

Jag fick första dosen vaccin 17/7-21. Jag fick moderna och var utslagen i fyra dygn av vidrig huvudvärk och hög feber.

Jag sökte vård i augusti eftersom mitt allmäntillstånd var dåligt, trodde det var åldersrelaterat. Jag fick ingen hjälp på VC och läkaren var riktigt otrevlig.

Andra dosen tog jag i oktober, Moderna igen. Ett dygn av huvudvärk och feber. Jag tänkte att den här gången gick det bra. Jag gick på snacket om Modernas långtidseffektivitet, vi måste ju hålla oss friska för 90-åringarna i vårt liv. Nu började kraftiga migränattacker komma på först tre, sedan fem dygn. I november/december var det riktigt illa. Jag kontaktade VC och frågade varför jag aldrig fick någon kallelse till kvinnokliniken? Läkaren hade inte ens skickat en remiss. Jag fick söka privat=snordyrt. 

Boosterdos sattes 29/1-22 trots att jag informerade sköterskan om de biverkningar jag fått. ”Vi får hoppas att det går bra den här gången då”,  sade hon. Det gick inte bra. Den 11/2 kändes det som om livet rann ur kroppen. Jag satt ned i tre dagar, energilös och pratade nästan ingenting. 

Den 14/2 small det till i höger öga som blodfylldes, och det gjorde sanslöst ont i ögonen samtidigt som huvudvärken från helvetet slog till och nacken stelnade till (läs om neuroborrelios, såhär efteråt ser jag att jag får 57 av 60 ”check” på listor över symptom för det). Jag var grå i ansiktet och ögat äckligt rött, jag såg död ut. 

Jag sökte läkarhjälp och fick tid  den 16/2. Blev utkörd av den manlige läkaren medan han avstavade: -Jag sade SPÄN-NINGS-HU-VUD-VÄRK, boka en timme massage, gå hem! Jag försökte två gånger till (vecka 2 & 3 av mitt skov).

Andra gången sade jag att mina symptom kan vara stroke eller hjärninflammation, så efter tjat fick jag sex stycken migränpiller som räckte till tre dagar och en remiss till neurolog som avslogs. Tredje gången fick jag inte ens ett besök, men jag fick motvilligt en sjukskrivning och mer tabletter mot migrän, men ingen hjälp av VC att komma vidare. Jag ringde massor av gånger till 1177, men de kunde inte hjälpa mig, och nämnde inte ens att detta lät illa. 

Vecka 4 bokade jag Thaimassage, och utan att hon visste att något var fel sade hon att jag hade det näst svåraste fall av migrän hon träffat på och att något var fel på hjärtat också. Nacken vågade hon inte röra. I början av vecka 5 träffade jag en idrottsterapeut som frågade om jag insåg hur farliga mina symptom var? Jag svarade att jag insåg det, men att jag inte fick någon vård. Han sade till mig att rota fram min sjukvårdsförsäkring och åka till akuten. Jag ringde min försäkrings sjukvårdsupplysning och de sade: Släpp allt du har, åk till akuten! Dina symptom är jätteallvarliga, och kan vara allt från stroke till andra mycket allvarliga tillstånd. 

Jag åkte till akuten som gav mig en ljuvlig cocktail av 7-8 olika piller och migränmedicin som nässpray. Det visade sig att mitt blodtryck var uppe i 165. Nacken var fortfarande väldigt stel, så jag fick muskelavslappnande och sedan fick jag åka hem. Det bokades en neurolog och kardiolog via min försäkring. Nu säger de att de har kollat allt (MRI lumbalpunktion och MRA) men de hittar inte felet. 

Idag är det tre månader sedan jag blev fruktansvärt sjuk. Jag är fortfarande sjuk och jag mår vidrigt, men jag har inte ens tagit mig igenom primärvården (ja, jag bytte VC men de förstår inte mitt problem, jag får ingen tid).

Igår tog jag med min sambo till neurologen, både eftersom jag är för svag för att resa själv och som ett extra par öron. Jag fick till slut prata med överläkaren som sade: ”Om 6 månader kanske du har rätt, men idag har du inte rätt… ”. Överallt vägrar de lyssna på att det bara var 13 dagar efter dos 3 (Spikevax) som jag blev dålig. Vad fan är de rädda för? Jag har konstaterat högt blodtryck och hög puls, neurologen förstår att mitt centrala nervsystem bråkar förfärligt med mig, men de kan inte hjälpa mig.

Jag försökte anlita ett privat labb för utökad provtagning, för det där med borrelia verkar svårt att fånga. Jag fick svaret: Borrelia eller ej, det är vaccinet din kropp kämpar mot (det finns alltså en ärlig person därute). De kunde inte hjälpa mig, titta på bakterier i mikroskop är en sak, men att jobba med vaccinerat blod är desto farligare tydligen.

Jag har JO-anmält Folkhälsomyndigheten och Läkemedelsverket samt Försäkringskassan. Läkemedelsverket för att de hänvisar personer med svåra biverkningar till 1177, medan 1177 inte har någon instruktion –de kan inte hjälpa till. Folkhälsomyndigheten eftersom de i intervjun i programmet SKAV soten & boten sade att de hoppades att sjukvården skulle fånga upp och hjälpa dem med biverkningar. Hoppas räcker inte –jag har inte fått vård på tre månader.

Dela gärna!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Berättelser

Jag lät mig luras

Jag lät mig luras att ta fyra sprutor. Den första var Astra Zeneca sedan Pfizer