Blev tvingad att ta vaccin för att få behålla mitt jobb

Är en 46-årig man från Finland.

Har jobbat inom vården i över 23 år och blev tvingad att ta vaccin för att få behålla mitt jobb.
Här är min egna berättelse om mina problem efter att jag tog 2 injektioner av Pfizers vaccin. (Motsade mig ta fler doser).
Inga onormala biverkningar efter 1:a dosen, endast trötthet och lätt ömhet över injektionsstället några dagar efter.
2-3 dar efter 2:a dosen steg mina blodsockervärden (har typ 2 diabetes) onormalt högt och fick börja ta tredubbel dos för att blodsockervärdena skulle hållas som tidigare.
(Metforem 500mg x1/dag höjdes till Metforem 500 mg x 3/dag).
Ca 1,5 vecka efter dos 2 steg även mitt blodtryck och jag fick då även börja äta blodtrycksmedicin.

Onormalt trött hela hösten efter vaccinering (tog dos 2 i Juli 2021).
I Januari 2022 började jag känna av onormal andfåddhet, tryck i bröstet redan vid lätt belastning. Inga tidigare kända hjärtproblem någonsin, har idrottat och tränat aktivt tidigare upp till 12 ggr/vecka, dragit motionsgrupper i arbetet etc. Vill påstå att jag levt hälsosammare och sundare än många andra via kost, låg alkoholkonsumtion etc. under mitt liv – har dock snusat i 30 år och hamnat att äta stora doser NSAID-preparat under dom senaste 10 åren pga övriga fysiologiska besvär.

Tidigare även rökt i kortare perioder under några år i ungdomen, men det är i princip allt.
I Mars 2022 uppsökte jag akutmottagningen pga. andfåddhet och känningar i bröstet vid belastning och fick höra att jag hade Angina Pectoris besvär.
Blev totalt chockad och förvånad. Hade själv kollat mina blodkärl med ultraljudsundersökning några år före i mitt vårdarjobb och då fanns inte minsta tecken på ateroskleros i hals-axelområdets blodkärl.
Man konstaterade senare i angiografin ett 95% återtaget kranskärl i hjärtat i LADa.
-Hade jag ej åkt in till akuten när jag gjorde så hade jag Dött eftersom LADa:n försörjer hela vänstra hjärthalvan!
S.k. ”Widowmaker-syndrom” enligt läkarböcker.
Fick förstå att många män i åldern 30-55 år fått coronarsjukdom av Pfizers vaccin och att problemen uppkommit  + 6 månader efter vaccinering.
Coronarsjukdoms uppkomst av Pfizers vaccin bekräftades och delgavs även i Svensk och Finsk media i Mars 2021 när jag vårdades för dessa besvär.
Mera öppet i Svensk media i tv och på dagstidningar än här i Finland där det snabbt tystades ner.
(Vet det här eftersom jag sällskapade i Sverige och närstående där jobbade inom vården och följde med min situation).

Från akutmottagningen blev jag intagen till angiografi och ballongutvidgades och stentades i LADa.
Komplikation uppstod efter angiografin och jag dog efteråt (vet ej för hur länge när jag ej har tidsuppfattning om detta) men räddades av duktiga arbetskollegor.

Smittades efter det med Covid-19 från intensiven och fick 1dag efter utskrivning en liten infarkt där man även uteslöt lungemboli.
TNT var dock runt 130 andra gången jag kom till akutmottagningen.
Slutgiltig diagnos efter att ha kämpat för livet i 2 veckor blev Coronarsjukdom med Myocardit (hjärtmuskelinflammation).
Stora problem vid lätt ansträngning än idag. Helt orkeslös och får fortfarande tryck och smärta i bröstet.
Helt utslagen efteråt från timmar t.o.m. 1-2 dar.
(Hade 142 i puls för att jag gick ut med soporna ännu i slutet av Oktober 2022, dvs. över 7 månader efter uppkomst. Nu medicinering för att hålla ner blodtryck och puls. Normalpuls före problematik ca. 55-65 slag/min).

Sjukskriven än idag och läkare har medgett muntligt att det högst troligt verkar vara fråga om vaccinbiverkning, men ingen har lagt in text om det i min patientjournal ännu vad jag sett trots att dom gett muntligt löfte om detta.
Ingen som vill ta ansvar eller ställning till problemen av allmänläkare eller kardiologer ännu i dagsläget.
Inga noggrannare utredningar vill mera göras trots flera diskussioner och påpekan i samråd med läkare.

Har gjort anmälan om vaccinationsbiverkning till Fimea här i Finland. Även svårt att få anmälan inskickad pga. ”tillfälliga” elektroniska besvär.
(Försökt skicka in anmälan flera ggr under hösten 2022). Dessutom finns anmälan endast på finska för oss Finlandssvenskar och är ”byråkratisk svårifylld”.
Ansökan om ersättning kan göras, men om man inte har läkares införande i patientjournalen är det meningslöst att ansöka eftersom det högst troligt avslås,
sade patientombudsmannen.

Äter idag 10 tabletter/dag från att ha ätit endast 1 tablett Metforem för diabetes typ 2 före vaccinering. Hoppas på en snabb förändring till det bättre med vården kring dessa problem och med förfarandet och vårdetiken hos läkare i samhället. Minst sagt besviken på mitt eget yrke med den otroligt dåliga vårdetiken vi har från läkares och myndigheters sida. Och många människor funderar på varför så många vårdare slutar och byter bransch?

Som om vi inte hade det tillräckligt jobbigt med den galna arbetstakten och arbetsbördan.

Mvh, ”P”

Dela gärna!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Berättelser

Jag lät mig luras

Jag lät mig luras att ta fyra sprutor. Den första var Astra Zeneca sedan Pfizer