Iskalla byråkrater

Juni, vaccination Pfizer

Rummet gungar, jag känner mig yr. Sjösjuk, som om jag vore berusad på en båt i hög sjö.
Sköterskan leder mig till en brits där jag får vila.
Ansiktet flammar. Blodkärlen lägger sig som spindelnät i mitt ansikte. Vänsterarm domnar. Jag flyter bort. Strokelarm. Ambulans. CT.
-Ingen fara, allergisk reaktion på vaccinet säger Strokeavdelningen.
– Skräpdiagnos, inte allergi säger allergologen månader senare. Remitterar mig vidare, men remissens avvisas.

Ansiktet flammar och bränner. Det röda sprider sig sakta. Rödhet som en ilsken solbränna. Äter sig sakta ner över bröstet, ryggen och armarna. Kortisonkur. Nedtrappning. Akuten. Kortisonkur. Nedtrappning. Akuten. Kortisonkur. Nedtrappning. Akuten. Kortisonkur. Nedtrappning. Akuten. Kortisonkur. Nedtrappning. Akuten. Till slut får jag långtidskortison. – Du kommer att få diabetes. Och benskörhet. -Jag bryr mig inte. Nu är värre än senare.

Konstiga blåmärken, utslag, körsbärsmärken, svullna blodådror, knottriga svidande utslag, spruckna läppar, spindelnät av synliga blodådror på min hud. Röda strimmor på mina naglar, konstiga bucklor. Marmorerad hud i 30 graders värme. Solen bränner, jag klarar inte solljus. Sommaren rinner bort.

-Urtikaria säger hudläkare. -Men allergologen sa att det inte var urtikaria? – -Det är svårt att förklara. Jaha. Bältros som inte är bältros. Urtikaria som inte är urtikaria. Stroke som inte är stroke. Vad händer i min kropp? Får Soolantra, med Ivermectin. Det lugnar stickningarna direkt.

-Soolantra fungerar, kan jag prova Scatol? -Nej. -Nej. -Nej.

Vaknar med ryck på nätterna. Kallsvett. Hjärtklappning. Adrenalindump? Skakar tänder så att en tand går sönder. Tandläkare ordnar bettskena.

-Bältros med ögonpåverkan säger akutläkaren och ger mig medicin för utslagen som bränner som syra.
-Inte bältros säger VC som topsar utslagen.

Ögonmusklerna orkar inte med. Jag ser suddigt och har tappat synfält på vänster öga. Ögat försöker fokusera som autofokus i svagt ljus. Blodkärlen ligger som rep i ögonen. Torra, torra ögon. Kan jag gråta? Var är mina tårar?

Berättelser.

Jag lät mig luras

Jag lät mig luras att ta fyra sprutor. Den första var Astra Zeneca sedan Pfizer