Vilka är egentligen vi som står bakom BAV? (Biverkningar Av Vaccin)

Jag som startade gruppen heter Anneli, 40år fyllda och bor i norra delen av landet.
Idén till ”BAV-offentligt forum” på facebook, föddes då jag saknade ett forum där drabbade kunde mötas, utbyta erfarenheter, tips samt förenas i en känsla av gemenskap.

Jag har heller aldrig varit speciellt förtjust i detta ”Vi och Dom”-tänket som tyvärr tog ordentlig fart iom Covids intågande, jag ville skapa en plattform där vi ALLA kan mötas i förståelse och inte minst respekt gentemot varandra.

Jag hade egentligen inte tänkt så mycket längre och var inte riktigt beredd på att efterfrågan av ett forum som BAV var såpass stor som det snart skulle visa sig.

I takt med att fb-gruppen växte så tog jag successivt in mer förstärkning och idag finns vi även här på vår fina hemsida samt på Instagram.

Vi har även en hashtag: #vemtaransvar för att uppmärksamma biverkningar.

En efter en har några fler eldsjälar hoppat med på tåget och tillsammans bildar vi en härlig liten ”familj” som jobbar tillsammans bakom kulisserna.

Sofia

Admin facebook (Vilande)

Jag är bosatt i södra Sverige där jag både jobbar och pluggar vidare inom vård och omsorg.
 
Jag fick upp ögonen för vaccinskador när jag själv fick misstänkta skador av Gardasil-sprutorna i ung ålder. Denna gruppen gör att man känner sig lite mindre ensam i allt elände.
För mig kändes det nästan som en självklarhet att jag måste bidra till någonting när jag själv brinner för ämnet.

Petra

Arbetat med våra texter och hemsidan (Vilande)

Född och delvis uppvuxen i Stockholm och i norra Dalarna där jag bor nu. Jag tycker det hade varit viktigt att dra lärdom av de erfarenheter vi har från 2009 då världen drabbades av Svinnfluensan. Människor stod i kö och massvaccinerades med Pandremix.

Då liksom nu, sa man att vaccinet var helt säkert fast man ej hunnit testat vaccinet i tillräckligt stor utsträckning. Då liksom nu, fick en grupp människor sina liv totalt förändrade. Jag tror inte på massvaccination, men däremot på enskilda möten med patienter där risk och nytta vägs gällande eventuell vaccinering i förhållande till individen, inte en hel befolkning.

De personliga berättelserna i gruppen gör mig förtvivlad, men är också det som är min drivkraft. Det behövs en förändring i hur samhället generellt ser på och bemöter de drabbade som ”tagit sitt ansvar”. Det är dags att sluta gömma undan dem i vad som liknar en skamvrå. Jag älskar det skrivna ordet, det är mitt vapen! Jag har främst arbetat med texter till hemsidan samt vårt upprop. 

Michael

Webmaster

Efter att ha läst ett tjugotal berättelser så kände jag starkt att jag ville bidra på nåt sätt. Jag har lång erfarenhet med att bygga hemsidor så därför blev det naturligt att jag ställde upp och snickrade ihop hemsidan.

Det pratas mycket om statistik men det är ju människor som i grund och botten representerar siffrorna. Jag blir både upprörd, arg och sorgsen när jag tar del av alla dessa berättelser.

Linda Å

Design och Instagram

Jag hittade till gruppen i ett tidigt skede, läste noggrant igenom berättelserna och fick samtidigt syn på att det behövdes förstärkning!

När min resa började så hade vi nästan 5000 medlemmar och jag förstod att vi var en viktig plattform, den administrerades dessutom på ett sätt som tilltalade mig. Admin hade lyckats att förena människor som annars tycktes stå på olika sidor i frågan om vaccin och biverkningar.

BAV förenade krafterna och tillsammans sida vid sida så arbetades det mot samma mål. Det var uppfriskande att få uppleva, minst sagt!

Jag sköter mestadels Instagram och designen, men är även med och roddar hemsida. Det är ett arbete som tar tid men det ger så mycket! Det känns otroligt bra att få vara med i kampen för de drabbade och göra deras röster hörda.