Kraftig och svår allergisk reaktion

Hej. Jag skriver i korthet vad som hände mig efter vaccination med Pfizer/BioNTech.

Jag blev sjuk i Covid19 mars 2020 och drabbades av långtidscovid.
Jag har en svår allergi mot bistick.

Jag var mycket tveksam inför vaccinering pga ovanstående men efter mycket egna efterforskningar och kontakt med vården vid flera tillfällen för rådgivning, tog jag till sist beslutet att vaccinera mig.
Vården rekommenderade mig att absolut ta vaccinet.

Jag fick en mindre allergisk reaktion efter dos 1.
Och ifrågasatte om jag verkligen skulle ta dos 2.
Men det skulle gå så bra.

Efter dos 2 fick jag en mycket kraftig och svår allergisk reaktion, jag blev inlagd på akuten för övervakning och sen fick jag åka in igen med ambulans dagen efter, för ny övervakning och medicinering på akuten i nio timmar.

Jag fick en remiss till allergimottagningen på Sahlgrenska efteråt men den kom i retur pga att de inte kan göra något.

Så otroligt skrämmande och otäck upplevelse.
Är det någon som upplevt något liknande?

Berättelser

Jag lät mig luras

Jag lät mig luras att ta fyra sprutor. Den första var Astra Zeneca sedan Pfizer