Stort pådrag och efteråt får jag veta att jag hade varit borta ca 10 min

Kände mig osäker men tog min första vaccindos augusti 2021, Moderna

Hade innan visat på antikroppar av genomgången covid under våren. Har astma, allergi och fibromyalgi och haft problem med njurarna och varit supertrött under lång tid innan. Hade period av hosta men vid de covidtest jag tog var det negativt.

Nåja tog mig till vaccinstället och får första dosen. Sätter mig och väntar och vid injektionen känns det i hela kroppen och ca 5 min senare att det blir en konstig lukt och smak I munnen och börjar sticka i läpparna och under näsan. Går och frågar om det är så det ska kännas och får till svar att de ska höra med någon, hinner bara sätta mig så svimmar jag.
Stort pådrag och efteråt får jag veta att jag var svårväckt och hade varit borta ca 10 min.

Får vila och personalen är underbar. Ligger bakom en skärm i 2 timmar och får antihistamin. Då jag någon vecka innan haft känningar mot hjärtat och varit andfådd vid ansträngning får jag åka upp på vårdcentralen. Väl på vårdcentralen tas ekg och en sjukvårdspersonal berättar att i början av vaccinationen hade de fått veta att allergiker kunde vara speciellt känsliga för vaccinet men sedan försvann den infon.

Till min förvåning får jag veta att mina lungor är ordentligt påverkade och jag har lite att andas med. Läkaren tror inte på anafylaktisk chock då det är så dåligt med lungorna att då hade jag inte suttit där…ordineras kortison för att behandla lungorna inför nästa dos samt får veta att vid nästa tillfälle ska jag vänta 30 min samt få hjälp mot allergisk reaktion.

Fantastisk fin och kompetent vårdpersonal.

Får biverkningar men också ca en vecka sedan oförklarliga utslag som kliar nånting men försvinner.

Slutet av september är det dags igen för nästa dos.
Får antihistamin/ kortison innan samt ligga ned vid injektion. Känner av samma symptom och lukt och känsla i kroppen. Känner av andningen och får mer kortison. Får än en gång ligga och vila i 2 timmar men blir otroligt kissnödig strax efteråt. Det visar sig att jag ska springa på toaletten ca 10 ggr hela em.
Njurarna är påverkade.

Ringer till 1177 och får rådet att åka upp då det har varit en annan med liknande symptom som också har problem med njurarna. Åker upp, bra värden…dagen därpå kissar jag brunt så det är tydligt att njurarna blev påverkade. Lasarettet ville att jag skulle rapportera in båda dessa händelser, vilket är gjort. Det som finns kvar är en otrolig trötthet.

Har ännu inte tagit spruta 3.

Berättelser.

Jag lät mig luras

Jag lät mig luras att ta fyra sprutor. Den första var Astra Zeneca sedan Pfizer