Jag tog Pfizervaccin efter påtryckningar

Första och andra dagen var det ganska lugnt

På vaccindagen så luktade det lite svavel i näsan, vilket det gör om jag tränar riktigt hårt – annars mådde jag prima. Jag funderade lite på varifrån doften kom, jag hade inte ens varit på promenad.

Jag var så nöjd, jag fick inget av den där hemska huvudvärken som några i min närhet pratat om.

Så kom tredje dagen – jag vaknade med tinnitus. Det brusade som en storm i örat. En storm som tilltog i styrka nära en fläkt, tvättmaskinen eller en eld som brinner hårt. Alltså otroligt låga ljud som blev öronbedövande. Jag som aldrig någonsin tidigare har tinnitus. Jag undrade först varifrån den plötsligt kom. Så fick jag värk i kroppen, speciellt i vaderna, feberkänsla, förkyld, ont i lungor och luftrör – det kunde inte vara något annat än en biverkning.

Jag kämpade på. Det kändes som hjärnan darrade av ljudet i mitt öra. Vänster sida. Ringer till sjukvården:

–”Nej, det finns ingen sådan biverkning. Tillfällighet”.

–”Ok, så ni kan garantera att jag inte blir sämre om jag tar min andra dos? Det står här att det inte är nån fara. Så ni garanterar att tinnitusen inte blir värre?”.

Nä, inte kan de lova det. Men nyss var det ju ingen biverkning, tänkte jag?

Jag ringde tre gånger och frågade, men nej, nyttan överväger risken, bla, bla, bla.

Senare fick jag också nervvärk i ansiktet och hela vänster sida av huvudet. När smärtan var som värst kunde jag bara ligga ner. Smärtan bedövade örat och lite ner mot kinden.

Nu har nervsmärtan blivit ganska bra. Tinnitusen är kvar, och jag kommer att få leva med den. Jag var till öronläkaren som konstaterade att det är en biverkning.

Dela gärna!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Berättelser

Jag lät mig luras

Jag lät mig luras att ta fyra sprutor. Den första var Astra Zeneca sedan Pfizer