Hur kan man visa upp besvär och sjukdomssymptom när man är frisk?

Hej! Jag har letat på nätet de senaste dagarna efter andra vaccinerade som fått biverkningar och fann till min lättnad den här gruppen. Kände igen mig i gruppens berättelser och vill gärna dela med mig till er.

Jag har tagit tre doser av Pfizers vaccin.

För tre veckor sedan var det dags för fjärde dosen vaccin och då ville man på vårdcentralen att jag skulle ta Modernas Spikevax. Två dagar efter injektionen fick jag extremt ont i mina ben, från knäna och ner, och fötterna efter en vanlig långpromenad som jag brukar ta. Helt plötsligt blev jag stel i kroppen, fick värk och ont i rygg, axlar och nacke. Jag hade problem med att gå och röra mig direkt efter promenaden. Senare kände jag av domningar och bubbel i benen, fick som nålstick i huden på olika ställen. Jag beskrev mina biverkningar på 1177 någon dag senare. Efter det har jag haft fortsatt mycket värk i kroppen som förstärks vid varje form av aktivitet. Värk främst i fötter, händer/fingrar, nacke, axlar, ryggslut och ljumskar. Har även värk och ont i vilande läge. Själv kopplade jag ihop vaccinationen och besvären då värken kom så plötsligt och påtagligt starkt efter jag tagit sprutan och promenaden. 

Däremot undrar jag ju om inte andra dosen också kan kopplas till de besvär jag fick någon månad efter den vaccinationen. Tog andra dosen av Pfizers vaccin den 23/11 2021 och i början av år 2022 fick jag besvär av nästäppa med värk i bihålorna, nysningar och kladdiga svullna ögon i stort sett varje dag. Började ta antihistamin och nässpray med kortison i ca 1 1/2  månad. Det som jag tolkade som allergibesvär mattades av i slutet av april efter medicinering. Tyckte det var mycket konstigt att ha allergi i början av året, ingen pollen men kvalster finns ju. Hela våren var jag också extremt trött, måste ofta sova på eftermiddagen eller tidig kväll vilket jag inte gjort på många år. 

Jag kände också att jag blev mer ofokuserad, hade svårt med närminnet och blev snabbare hjärntrött. Jag kände mig håglös och nedstämd. Har flera gånger haft problem med kristallsjuka sedan andra och  tredje dosen. Till slut var jag så trött och energifattig att jag tog en läkarkontakt. Man tog blodprov för allergi av pollen och kvalster och för problem med ämnesomsättningen. Fick svar från läkaren att jag var fullt frisk. Hade ingen allergi eller fel på  ämnesomsättningen enligt proverna. Något förvirrad konstaterade jag detta och att det hade med min utmattning att göra. Men varför nu?

Jag har en diagnos för utmattningssyndrom sedan många år tillbaka och den tröttheten liknade den jag nu haft. En trötthet som inte försvinner av sömn och vila. 

Pratade med en väninna i dag som sade att hon har snabbt blivit mycket sämre med stelhet, värk i armar, ben och leder, tappat muskelkraft i händerna sedan hon fyllde 80 år för fyra månader sedan. Hon sa att åldern tar ut sin rätt. Då berättade jag om min plötsliga värk och att jag kopplar ihop vaccinet med den. Hon sa att hon tagit sin fjärde dos precis innan hennes besvär kom. Hennes dotter upplevde att hon hade mycket ont och att det påverkade hennes dagliga liv. Så dottern fick henne att ta kontakt med vården och imorgon ska min vän till läkare. 

Jag har inte varit förkyld sedan julen 2021, testade mig och var inte smittad med covid. Jag var inlagd på akuten i september 2021 för ont i bröstkorgen men var fullt frisk enligt alla värden. Så hur kan man visa upp besvär och sjukdomssymptom när man är frisk? Jag är 69 år och jobbar fortfarande ett par dagar i veckan, gör ideellt arbete, har barn och barnbarn. Har inga sjukdomar eller mediciner, men är lite stel i kroppen och har tyvärr besvär av ont i fötterna sedan lång tid tillbaka. Men värken i kroppen och fötterna jag upplevde efter sprutan kom plötsligt och var betydligt kraftigare än något jag känt tidigare och går inte att jämföra med innan vaccineringen och det har tyvärr inte avtagit. 

Förstår nu sedan jag läst ett antal inlägg att vaccinet ger svåra biverkningar. Mina känns dock lindriga jämfört med de flesta andras. Och jag lever!

Dela gärna!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Berättelser

Jag lät mig luras

Jag lät mig luras att ta fyra sprutor. Den första var Astra Zeneca sedan Pfizer