Ersättning utgår ej

Tänkte dela med mig av vad som hände mig efter andra sprutan från Pfizer.

Efter några dagar kände jag slitningar i vänster armhåla vilken torde komma från lymfkörteln. Ett par dagar senare började jag få blåsor på vänstra underarmen. Tar då beslut om att ringa 1177. Blir det värre bör jag ta kontakt med vårdcentralen får jag till svar.
Värre blev det, nu sprider sig blåsorna längs hela armen ändå till vänster skuldra, smärtan är tidvis vidrig.

Tar kontakt med vårdcentralen här på orten, får komma till nåt som heter lättakuten, läkaren som undersöker mig säger att jag har drabbats av bältros och att det är vaccinet som har triggat igång det. Hon skriver ut Valaciclovir som jag ombeds att börja äta omedelbart då man bara har på sig 72timmar att stoppa förloppet.

Rapporterar ni in det som en biverkning frågar jag läkaren. Nej det får du göra själv svarar hon.
Jag hade tur och får stopp på förloppet, hade jag kommit in ett dygn senare är det inte säkert att Valaciclovir hade hjälpt mig. En kur av Valaciclovir är heller ingen trevlig upplevelse, konstant illamående under 1 vecka.

Får svar från läkemedelsförsäkringen efter några månader, att ersättning ej utgår p.g.a att det är en känd biverkan på vaccinet.

Nu undrar man ju varför man inte blir upplyst om det före man erbjuds vaccin. Hur många är det inte som kommer in för sent efter upptäckten av dylika symptom och får utstå onödigt lidande.

Jag är väldigt skeptisk till att ta den tredje sprutan och konsulterade läkare igen för att rådfråga. Han säger att jag bör ta den tredje sprutan men skriver ut Valaciclovir i förebyggande syfte, han låter även uppenbart förvånad när jag förklarar att jag tar ju hellre omikronviruset än att drabbas av bältros igen.

Nu har jag inte behövt göra det eftersom jag har drabbats av omikron i skrivande stund, vilket jag upplever som en nysning i sammanhanget.

Berättelser

Jag lät mig luras

Jag lät mig luras att ta fyra sprutor. Den första var Astra Zeneca sedan Pfizer