Hematuri/blod i urinen efter Covid-19 vaccin

story-lily

Är det någon mer än jag som drabbats av hematuri/blod i urinen efter Covid-19 vaccin?

Mars -21 dos 1 Astra Zeneca. Två timmar efter vaccinering kom huvudvärken från helvetet som sedan blev feber, frossa, illamående osv.

Dagen efter upptäckte jag blod i urinen. Sökte mig till Kväll och helg och sattes på antibiotika då de inte visste vad det berodde på. Varken läkaren som tog emot mig eller njurläkaren hen konsulterade visste vad de skulle göra med mig så jag skulle ta antibiotika och höra av mig till vårdcentralen för uppföljning. Efter några dagar försvann blodet från urinen.

I tre veckor var jag hemma med konstant huvudvärk. Kände mig trött och orkeslös. Kanske pga blodförlusten. Jag vet inte.
Vårdcentralen tog blodprover. Jag fick verkligen insistera på att de skulle kolla allt då Astra dominerade alla nyhetssändningar. De tog njurvärden som var normala. Remiss skickades till urolog som gjorde cytoskopi. Såg normalt ut. Men jag upplever att jag kissar mycket oftare. Urologen remitterade till CT som också visade att allt var ok. Alltså vet ingen var blödningen kom ifrån.

Juni-21 dos 2 Moderna. Pratade med läkare på plats som försäkrade att hen inte hade hört rapporter om sådana hemska biverkningar som jag drabbats av med Modernas vaccin så den kan jag ta. Tvekade men bestämde mig sen för att ta den.

Dagen efter blod i urinen. Sökte akut igen och iom det var helg satte de mig på antibiotika för det hjälpte tidigare. Blodet försvann efter några dagar.
Har insisterat att vårdcentralen ska följa upp. Lämnat urinprov flera gånger och det visar att jag har blod i urinen även när det inte är synligt för ögat. Njurvärdena är ok.

Det intressanta är att när jag hade blödningen visade proverna 3-4* erytrocyter påvisade. När de långt senare tog samma prov på urinet visade det 3-4* erytrocyter men det verkar vara mikroskopiskt alltså ej synligt för blotta ögat.

Nu vet jag inte om jag alltid haft det så men jag tvivlar på det. Hb-värdet sjunker hela tiden och stundvis har det vart under lägsta gränsen för vad kvinnor ska ha. Jag har huvudvärk nästan hela tiden.

Fick influensa för några veckor sedan och fick blod i urinen igen. Denna gång utan att ha tagit vaccin.
Det blir ingen tredje dos för mig.
Ska träffa läkaren på vårdcentralen snart och insistera att de gör fler undersökningar.
Jag har inte ont men det är psykiskt påfrestande att gå och tänka på detta och inte veta vad som händer i kroppen.

Berättelser.

Jag lät mig luras

Jag lät mig luras att ta fyra sprutor. Den första var Astra Zeneca sedan Pfizer