Ett barn i min närhet har fått Ehec för tredje gången

Vill höra här om ni har råkat ut för ehec-smitta efter vaccination av covid-19

Hej gruppen!
Vill höra här om ni har råkat ut för ehec-smitta efter vaccination av covid-19. Det gäller två doser av Pfizer. Då detta gäller ett barn väljer jag att skriva anonymt. Önskar inga kommentarer om varför man vaccinerat en 12-åring, jag har inte kunnat påverka det beslutet.

Ett barn i min närhet har fått Ehec för tredje gången. Alternativt att det inte läkt ut mellan gångerna men att magen ändå stabiliserat sig. Första gången hen fick diagnosen var efter covid-19 vaccination i november ifjol.

Vacciner kan tillfälligt sänka immunförsvaret så inget konstigt med det. Ingen annan i hens närhet fick smittan eller blev märkbart dålig. Hen blev bättre men det togs inga tester efteråt för att se att smittan var borta. I våras fick hen beskedet ehec igen och att det var samma typ av ehec som första gången. Sjukvården har dock inte redovisat vilken strain.

Hen tillfrisknade men inga prover för att bekräfta tillfrisknandet togs. Ingen annan blev sjuk den gången heller.
Nu var det dags igen men har inte fått bekräftat ännu att det är samma variant av ehec som tidigare.

Tacksam för era erfarenheter och inputs.
Vi har redan läst mängder med info om ehec men undrar om någon annan råkat ut för ehec efter vaccination.

Dela gärna!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Berättelser

Jag lät mig luras

Jag lät mig luras att ta fyra sprutor. Den första var Astra Zeneca sedan Pfizer